Telefon İle Sipariş Hattı : 0546 893 5319

Sepet

3D Yazıcı Nasıl Çalışır?

Şunu hayal edin; proje teklifinizin birkaç basılı kopyasını dağıtmanız gerekiyor. Her kelimeyi tekrar yazmak yerine yapılacak en akıllıca şey ihtiyacınız olan sayıda kopya yazdırmaktır. Tek bir dijital dosyadan kullanacağınız yazıcıyı seçebilir, yazdırılacak sayfa numarasını belirleyebilir ve kaç kopyaya ihtiyacınız olduğunu ayarlayabilirsiniz. Boyutunu, rengini ve baskı kalitesini bile ayarlayabilirsiniz.


3D yazıcılar da benzer bir konsepti takip ediyor.


Ancak 3 boyutlu yazıcılar kağıt üzerinde iki boyutlu görüntü ve kelimeler üretmek yerine üç boyutlu nesneler oluşturabiliyor. Bu, derinliği, hacmi ve sağlamlığı olan bir nesne anlamına gelir. Bu, tıpkı şu anda bu makaleyi okumak için kullandığınız gadget gibi, tutup kullanabileceğiniz bir şeydir.

3D Yazıcı Nasıl Çalışır?


Elbette yukarıdaki açıklama size sadece 3D yazıcıların yeteneklerine dair bir fikir veriyor. Bir 3D yazıcının nasıl çalıştığını daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için, bu makineyi kullanarak nasıl bir nesne oluşturabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Dijital dosyanın oluşturulması


Dijital dosya oluşturmanın iki ana yolu vardır: 3B tarama ve 3B tasarım .


    • 3D tarama


3D tarama, bir nesnenin detaylarının yakalanıp dijital modele dönüştürülmesi işlemidir. 3D tarayıcı adı verilen bir gadget kullanır.


Bunu bir kamera ve onun yakaladığı görüntüler gibi düşünebilirsiniz. Bir nesneyi manuel olarak çizmek yerine onu belgenize kolayca yükleyebilirsiniz. Daha sonra yazdırmadan önce istediğiniz gibi düzenlemekte özgürsünüz. Pasta kadar kolaydır; Bu görevi tamamlamak için sanatsal olmanıza bile gerek yok.


Kameralar gibi 3 boyutlu tarayıcılar da sensörler ve lazer ışıkları kullanarak bir nesnenin, kişinin, manzaranın veya binanın şeklini yakalar. Öğenin “nokta bulutlarını” topladıktan sonra düzenleyip yazdırabileceğiniz üç boyutlu dijital bir modele sahip olabilirsiniz.


Size nesnenin 3 boyutlu temsilini sunmasına rağmen, 3 boyutlu taramalarda hâlâ bazı kusurlar olabilir veya yine de bazı tasarımlarda ince ayar yapmanız gerekebilir. Bu bizi 3D tasarım adı verilen ikinci yönteme getiriyor.


    • 3 boyutlu tasarım


3D tasarım (veya 3D modelleme), bir nesnenin dijital 3D çizimini oluşturma işlemidir. 3D taramalarınızı sıfırdan başlamanıza veya cilalamanıza olanak tanır.


Bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımını kullanır. Oluşturmayı planladığınız nesneye ve uygulamasına bağlı olarak şu 3B modelleme tekniklerinden birini kullanabilirsiniz: çokgen modelleme, parametrik modelleme ve dijital heykel.


Tasarımınızı kaydederken STL, OBJ, AMF veya 3D baskıya uygun herhangi bir formatta olduğundan emin olun.

Nesneyi yazdırma


3D yazıcılar, erimiş malzemeleri fiziksel bir nesne haline gelinceye kadar katmanlayarak çalışır.


Malzeme ekstrüzyonu, çoğu 3D yazıcının, özellikle de kaynaşık biriktirme modelleme (FDM) 3D yazıcılar için kullandığı yaygın işlemdir. Malzemeleri sıvı hale gelinceye kadar ısıtır. Bundan sonra yazıcı, sıvılaştırılmış malzemeyi yazdırma nozulundan çıkarır. Nozül, malzemeyi ince katmanlar halinde biriktirir ve katılaştığında, nozül üstte başka bir katman çıkarır. Bu süreç tasarımın basımı bitene kadar devam eder.


3D yazıcılar , kullandığınız yazıcının türüne bağlı olarak farklı malzemeler kullanır . Örneğin FDM 3D yazıcılar filament kullanırken SLA yazıcılar reçine kullanır. Filipinler'deki 3D yazıcılar hakkında daha fazla bilgi için bu kılavuza göz atabilirsiniz .


Ama durun, 3D yazıcılar çok fazla elektrik tüketiyor mu? Kullandığınız modele bağlıdır. Her 3D modelin farklı bir güç değeri vardır, bu nedenle 3D yazıcınızın ne kadar elektrik tükettiğini öğrenmek için bunu kontrol etmeniz en iyisidir. Ancak genel olarak standart 3D yazıcılar saatte 50 watt civarında enerji tüketiyor .

Rötuş


Çoğu baskı, baskıdan sonra henüz mükemmel görünmüyor. Bu nedenle çoğu 3D baskı, nesnenin estetiğini, gücünü ve diğer önemli özelliklerini geliştirmek için son işlemeyi gerektirir.


İşlem sonrası işlemler genellikle aşağıdakileri içerir:


  • Desteğin kaldırılması
  • Zımparalama
  • Yapıştırma (birden fazla 3D yazıcı parçasının birleştirilmesi)
  • Astarlama
  • Tablo
  • Parlatma

İşlem sonrası aracılığıyla nesnenin nasıl görünmesi gerektiğini elde edebilirsiniz.

Share this post:

Translation missing: tr.general.search.loading